perjantai 29. tammikuuta 2021

"Hän on nyt paremmassa paikassa" – mutta onko varmasti?

                                       

”R.I.P.”, ”Kevyet mullat”, ”Hyvää matkaa pilven reunalle tai vaihtoehtoisesti taivaalliseen soittokuntaan…”

Näillä sanoilla meillä on tapana osoittaa kunnioituksemme tai rohkaista toisiamme etenkin kuullessamme jonkun julkisuuden henkilön kuolleen.

”Hän on nyt paremmassa paikassa…” 

Näillä sanoilla minäkin lohdutin kerran erästä miestä kuultuani hänen kaksoisveljensä kuolleen äkillisesti. En tuntenut enkä tiennyt koko ihmistä, jonka ikuisen kohtalon puolesta yritin lohduttaa. Kysehän on tietysti silkasta halusta osoittaa myötätuntoa ja antaa ymmärtää välittävänsä. Varmasti kuitenkin aika laiha lohtu. Raamatun mukaan edellytykset sille, että kaikki päättyisi varmasti hyvin, on onnistua saavuttamaan iankaikkinen elämä Jumalan yhteydessä. En tietenkään tarkoita, että pitäisi mennä julistamaan surevalle omaiselle hänen poisnukkuneen rakkaansa joutuneen kadotukseenkaan. Sellaista ei missään tapauksessa pidä mennä tekemään, sillä ihmisellä ei ole valtuutta kadotustuomioita kellekään julistaa. Olen aiemmin käsitellyt tätä aihetta kirjoituksessani, joka kertoi ahtaasta portista.

Raamattuhan tämänkin asian kertoo kristallinkirkkaasti. Sen ilmoittama totuus on se, että ihminen elää iankaikkisesti kuolemansa jälkeen JOKO Jumalan yhteydessä taivaassa TAI kärsii iankaikkista rangaistusta helvetissä. Mitään toisenlaista totuutta ei ole. Esimerkiksi evankelisluterilaisen kirkon tilaisuuksissa tästä on nykyään täysin vaiettu. Kun ei saa kuulemma pelotella helvetillä. Totuus on valitettavasti se, että eivät kaikki ihmiset pääse taivaaseen, vaan monet joutuvat kadotukseen. Ihmisen sielu ei ensinnäkään vaivu kuoleman jälkeen johonkin lepoon ja rauhaan, vaan siirtyy välittömästi joko Paratiisiin tai Tuonelan huonommalle osastolle odottamaan viimeistä tuomiota. Tämä riippuu siitä, onko ihminen täällä maan päällä ottanut Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana. Monet ihmiset eivät ole katuneet eikä tehneet parannusta, joten heidän kohtalonsa on todella valitettava. He ovat saattaneet olla muiden silmissä menestyneitä ja hyviä ihmisiä, mutta se elämän tärkein päätös on jäänyt tekemättä. Mistään kuolemanjälkeisestä mahdollisuudesta tämän päätökseen tekoon Raamattu ei kerro. Sillä näin on kirjoitettu: 

Jeesus vietti enemmän aikaa puhumalla helvetin todellisuudesta kuin kukaan toinen Raamatun henkilö. Hän ei puhunut siitä pelotellakseen meitä tai aiheuttaakseen kiistoja. Hän kertoi meille sekä taivaasta että helvetistä, jotta voisimme tehdä parhaan mahdollisen valinnan, missä haluamme viettää ikuisuutemme. On valtavasti ihmisiä, jotka sanovat uskovansa Raamattuun, mutta poimivat sieltä vain itseään miellyttävät kohdat jättäen pois sen, mistä eivät pidä. Se on kuitenkin se ahdas portti mistä mennään ja totisesti oma valintamme. Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, homoseksuaalisuuden harjoittajat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema.

Kävin muutama vuosi sitten katsomassa elokuvan Bohemian Rhapsody, joka kertoi Queen-yhtyeestä tunnetun Freddie Mercuryn elämästä. Hänen oikea nimensä oli Farrokh Bulsara. Jumala oli antanut hänelle lahjaksi taivaallisen kauniin lauluäänen. Oli raastavaa katsella, millaisen tien tämä mies kuitenkin valitsi. Hänellä olisi ollut kaunis rakkaussuhde nuoruudenrakkautensa Mary Austinin kanssa. Tuo nainen olisi halunnut myös avioitua hänen kanssaan. Kiertueilla ”Freddie” käytti runsaasti päihteitä ja antautui homoseksuaalisille irtosuhteille. Lopulta hän tunnusti Marylle olevansa biseksuaali. Elämänsä loppuvaiheessa mies antautui lopullisesti haluilleen, vaikka mitään iloa ne eivät hänelle tuoneet. Sen sijaan päihteiden käyttö lisääntyi ja lopulta hän joutui kohtaamaan 1980-luvun pelätyimmän vitsauksen nimeltä AIDS. Se vei Freddie Mercuryn vasta 45-vuotiaana.

Kun ihminen valitsee tien, joka ei ole Jumalan mielen mukainen, siitä seuraa hengellinen ja ruumiillinen sairastuminen sekä tässäkin tapauksessa ennenaikainen kuolema. Kuolema ilman Kristusta on lopullinen kuolema; matka totaaliseen pimeyteen, jossa paholainen hallitsee ja ihmiset kärsivät. Myös Freddie Mercury sanoi eräässä viimeisistä haastatteluistaan, ettei hän edes haluaisi taivaaseen. Hän sanoi valitsevansa mieluummin helvetin, jossa arveli tapaavansa mielenkiintoisempia ihmisiä. Minulla ei ole tietenkään valta sanoa, mikä oli Freddie Mercuryn eli Farrokhin ikuinen kohtalo – se on yksin Jumalan ja hänen välinen asia. Jumalalle on kaikki mahdollista, kuten antaa vaikka viime hetkellä mahdollisuus tarttua ikuiseen elämään. Tämän varaan en tosin suosittele ketään tätä päätöstä jättämään. On surullista, kuinka moni itsensä ylentävä saattaa vielä kuolinvuoteellaankin olla yhtä ylpeä nöyrtymättä silloinkaan Jumalan tahtoon. 

Mutta kuten Raamatussakin sanotaan; ”Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Onhan kirjoitettu: Niin totta kuin elän, sanoo Herra, jokainen polvi on notkistuva minun edessäni ja jokainen kieli on ylistävä Jumalaa. Jokainen meistä joutuu tekemään Jumalalle tilin itsestään.” (Room. 14:10–12) 

Helvetissä ei ole mitään musiikkijuhlia eikä musiikkia ylipäätään. Se on ikuinen ahdistuksen ja vaivan paikka. Aivan kuten taivas on valon ja vapauden paikka, niin helvetti on pimeyden, epätoivon ja kärsimyksen paikka. Helvetissä ei ole mitään sellaista, mistä voisi kokea nautintoa tai saada tyydytystä tarpeilleen. Tämä aika yrittää uskotella meille, ettei tästä asiasta tarvitsisi olla lainkaan huolissaan. On kuitenkin vastuutonta jäädä siihen uskoon, että taivaaseen tuosta vain mennään. Tämä on nimittäin yksi paholaisen pahimmista valheista. Miksi kenenkään ihmisen muuten tarvitsisi tulla uskoon? Uskoohan paholainenkin Jeesukseen ja vapisee, mutta sillä on aikomus ryöstää taivasosuutemme.

Tänä päivänä kannetaan suurta hätää esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, yksinäisistä vanhuksista, ihmisoikeuksista, syrjäytyneistä nuorista ja velkaantumisesta. Mutta ei kuitenkaan ihmisten iankaikkisista kohtaloista! Johtuuko se siitä, ettei tänä aikana enää uskota siihen, että ihmisen sielu elää iankaikkisesti ja että se voi joutua myös kadotukseen? 

Oletko miettinyt, millainen suhde sinulla on Jeesukseen? Onko se oikea vai onko sinulla lainkaan suhdetta Häneen? Jeesus saattaa olla sinulle Raamatusta tuttu historiallinen henkilö, jonka uskot eläneen aikoinaan maan päällä, mutta jolla ei ole sinulle sen suurempaa merkitystä. Jos kuolisit tänään, niin olisitko varma, että menisit taivaaseen Kristuksen luo? Oletko varma, että sinulla olisi ikuinen elämä Hänessä? Nämä ovat vakavia kysymyksiä, jotka on mahdollista ratkaista vielä tässä ajassa. Oletko ikinä kutsunut Jeesusta sydämeesi? Tai ehkä olet, mutta et elä tänä päivänä sellaista elämää, joka on Hänen mielensä mukaista.

Jeesus pitää opetella tuntemaan henkilökohtaisesti ottamalla Hänet sydämeensä. Henkilökohtainen suhde Jeesukseen tarkoittaa sitä, että lukee ja kuuntelee Jumalan Sanaa sekä alkaa puhumaan rukouksessa Jeesukselle kuin parhaalle ystävälleen. Mitä lähemmäksi ihminen tulee Jeesusta, sitä syntisemmäksi hän tuntee itsensä Vapahtajan puhtauden ja pyhyyden ilmapiirissä. Uskoon tullessa ihmisestä tulee uusi luomus Kristuksessa ja samalla vanha minä heitetään kuolemaan. Samassa yhteydessä saat Pyhän Hengen, joka ohjaa sinua. Jeesuksen tunteminen henkilökohtaisesti tarkoittaa sitä, että Pyhä Henki on tullut sinuun ja seurustelet Jeesuksen kanssa henkilökohtaisesti.

Jos ihminen pyytää Jumalalta anteeksi syntejään ja tekee parannuksen, hän pelastuu. Tämä ei tarkoita suinkaan sitä, että pahoittelee vain kerran Jumalalle tekemisiään ja kaikki olisi tämän jälkeen kunnossa. Uskossa oleminen tarkoittaa pysyvää elämää Jumalan yhteydessä. Se toteutuu Jumalan Sanaa eli Raamattua lukemalla ja rukoilemalla. Sinun tulee tuoda kaikki syntisi Jumalan eteen päivittäin, mutta voit luottaa, että ne on anteeksiannettu.

Jos haluat pyytää Jeesusta sydämeesi tai palata takaisin hänen luokseen, voit rukoilla seuraavasti:

Isä, kiitos, että lähetit Jeesuksen kuolemaan ristillä syntieni edestä.

Kiitos, että herätit hänet kolmantena päivänä kuolleista.

Tänään tunnustan, että Jeesus Kristus on Herrani ja Vapahtajani.

Anna anteeksi syntini,

kirjoita nimeni Elämän kirjaan ja anna minulla uusi alku.

Jeesuksen nimessä. Amen!




4 kommenttia:

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...