torstai 24. helmikuuta 2022

48 merkkiä lopun ajoista

 

Alla on lueteltuna 48 eri kohtaa Raamatusta, jotka muistuttavat siitä, että elämme lopun aikoja.  Luettelo voisi olla laajempikin, mutta jo näidenkin esimerkkien pitäisi riittää osoittamaan, että elämme Herran paluun aikaa. 

Raamattu opettaa selvästi, ettei Jumala koskaan vuodata vihaansa varoittamatta, sillä Hän on oikeudenmukainen ja rakastava Jumala, joka ei halua kenenkään hukkuvan (2. Piet. 3:9). Siksi Hän on antanut niin monia merkkejä varoittaakseen meitä siitä, että olemme ahdistuksen ajan kynnyksellä. Osa alla olevista ei ole vielä tapahtunut, mutta suurin osa tapahtuu silmiemme edessä.

1) Luonnon epävakauden lisääntyminen  (Matteus 24:7, Ilmestys 6:4, Luukas 21:11)

Sään ääri-ilmiöt ovat huimasti lisääntyneet; hirmumyrskyt, tsunamit ja maanjäristykset ovat riepotelleet maailmaa koko ajan enemmän. Lisäksi kuivuuden, rankkasateiden ja tulvien myötä on aiheutunut satojen tuhoutumisia, nälänhätää sekä näkyvää ruoan hinnan nousua. Esimerkiksi kahvin hinta on noussut merkittävästi sadon tuhoutumisen vuoksi. Kaikki alkoi viime vuonna Brasiliasta, jossa kahvisato kohtasi ensin kuivuutta ja sitten hallaa. Näiden yhteistuloksena noin 15–20 prosenttia sadosta tuhoutui. Yli kolmasosa maailman kahvista tuotetaan Brasiliassa, joten sadon tuhoutuminen vaikutti merkittävästi maailmanmarkkinahintaan. Tällä hetkellä kahvin hinta onkin rajussa nousussa, mistä voi lukea muun muassa tästä Iltalehden artikkelista. Viljan ja energian hinnan noususta kerrotaan muun muassa tässä Maaseudun tulevaisuus-lehden artikkelissa

Sään ääri-ilmiöt näkyvät vahvasti jo Suomessakin. Niistä voi lukea esimerkiksi tässä artikkelissa, jossa on lueteltu 8 näkyvää esimerkkiä nimenomaan Suomessa tapahtuneista mullistuksista.  

 2) Laittomuuden ja väkivallan lisääntyminen. (Matteus 24:12)

Raamattu sanoo; Ja koska laittomuus lisääntyy, kylmenee useimpien rakkaus. Tämä laittomuus tarkoittaa syntiä sekä Jumalan Sanasta ja käskyistä luopumista. Länsimainen oikeusjärjestelmä on perustunut nimenomaan kymmeneen käskyyn. Nyttemmin on alettu toimia vastoin Jumalan Sanaa. Raamatun mukaan epänormaaleista asioista on alettu tehdä normaaleja ja hyväksyttäviä. Yleinen säädyllisyys ja ihmisen elämän kunnioitus ovat todellakin kylmenneet. Monien uskovienkin rakkaus Jumalan Sanaa kohtaan kylmenee niin, että jopa uudestisyntyneet uskovat lipuvat kylmenneeseen tilaan ja lakkaavat valvomasta. 

Tällä hetkellä on vallalla täydellinen laittomuus, jossa viatonta vainotaan samalla kun paatuneita rikollisia nostetaan sankareiksi. Viime aikoina olemme saaneet todistaa esimerkiksi sitä, kuinka valtakunnansyyttäjän ja lukuisten virkamiesten taholta halutaan kieltää Raamatun julkinen siteeraaminen. Tämän voi nähdä esimerkiksi siitä, että todellisia uskovia vaaditaan vaikenemaan vuosisatojen todellisesta kristinuskosta (tapaus Päivi Räsänen). Samanaikaisesti olemme saaneet seurata muun muassa Suomen rikoshistorian suurimman huumeliigan johtajasta Niko Ranta-Ahosta tehtyä tv-sarjaa Katiska, jossa tämä laittomuuksien tekijä on ylennetty ihailluksi sankariksi. Sarjamurhaajista tehdään myös kaiken aikaa kattavia tv-sarjoja, minkä osalta on kunnostauduttu jo Suomessakin. Netflixistä voi löytää lukuisia kattavia tv-sarjoja  eri sarjamurhaajista (esim. Ted Bundysta), joissa heidän hirvittävillä teoillaan herkutellaan. 

Pelastusarmeijan perustaja William Booth on kertonut näistä asioista hätkähdyttävässä profetiassaan, jonka hän sai jo 1900-luvun alussa. Näyssään Booth ilmaisi, kuinka lopun aikoina kristinusko ja Jumala siivotaan täysin yhteiskunnan marginaaliin; seurakunnissa julistetaan taivaasta ilman helvettiä. Eletään ilman Kristusta ja vaalitaan uskontoa ilman Pyhää Henkeä. Kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ja armahtelua ilman, että ihmisen tarvitsisi tehdä parannusta synneistään. Ihmiset elävät vailla huolen häivää ikuisesta kohtalostaan. He ovat täynnä pelastusiloa varmoina siitä, että taivaaseen vain mennään tarvitsematta uudestisyntyä ylhäältä. 

Nyt olisi ensisijaisen tärkeää tehdä oikeita valintoja elämässämme ja pitää kaikin voimin kiinni Jumalan Sanasta. Sen hintana voi olla se, että olemme halveksittuja kummajaisia ihmisten silmissä. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa Raamatun paikka: Sen tähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta, joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa (Matt. 10:32) On tärkeää muistaa Jeesuksen sanat tietäen Vapahtajamme voiman ja mahdin, että Hän pitää meitä turvassa kämmenellään eikä koskaan hylkää eikä jätä meitä edes näinä pahoina aikoina. Jeesus sanoi: Se, joka pysyy vahvana loppuun asti, pelastuu. Nyt jos koskaan meidän tulisi olla vahvoja Herrassa ja pysyä lujana loppuun asti. Meidän ei tule missään vaiheessa pelätä sitä, mihin tämä maailma on tulossa. Se voi suuresti ahdistaa, mutta meidän ei tarvitse pelätä, sillä Jumala on kanssamme. 

3) Lisääntyvä moraalittomuus. (Matteus 24:36-42)

Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Nooan ja Lootin aikoina ihmiset olivat moraalittomia ja maa oli täynnä väkivaltaa. Ihmiset söivät ja joivat. Samoin on tänä päivänä; ruoasta on tullut elämän keskipiste ja siihen satsataan yhä enemmän siinä missä toisaalla päin maailmaa kärsitään ravinnon puutteesta. Meillä hyvinvointivaltioissa mässäillään, juopotellaan ja elostellaan sekä heitetään ruokaa valtavat määrät hukkaan. Ihmiset naivat ja naittivat ja menivät miehelle -> Ei tarvita kuin vilkaisu iltapäivälehtien otsikoihin, mistä näkee, kuinka ihmisten elämä pyörii haureuden ja monenlaisten seksuaalisten perversioiden ympärillä. Suvaitsevaisuus on nostetttu nykyajan keskeiseksi arvoksi. Homoseksuaalisuuden harjoittamista ei nähdä syntinä, vaan muoti-ilmiönä, jota jopa piispat kannattavat. Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, että vähemmistön edustajat olisivat ihmisinä yhtään muita huonompia saati uskovat heitä ja muita parempia. Raamatun käsite synnistä ei vain ole päivitettävissä nykyaikaan. Siitä huolimatta käsitystä perinteisestä avioliitosta pidetään vanhentuneena, mutta irtosuhteet ja pettäminen ovat hurraamisen kohteena. Jämsän Himoksella on esimerkiksi järjestetty virallisia parinvaihtobileitä.  

Apostoli Paavali kirjoittaa filippiläisille: "Sillä monet, joista olen usein teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina. Heidän loppunsa on kadotus. Vatsa on heidän Jumalansa ja häpeä heidän kunniansa, ja maallisiin on heidän mielensä." (Fil. 3:18-19). 

4) Lisääntyvä materialismi. (2. Timoteukselle 3:2)

"Ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, vailla luonnollista kiintymystä. Nykyaikaa leimaavat ahneus ja moraalisten pidäkkeiden puute. Ihmiset ovat ajautuneet pakonomaisen kuluttamisen kierteeseen. Perheet yrittävät epätoivoisesti peittää ihmissuhdeongelmansa ja sosiaalisen turvattomuutensa ostamalla kaikenlaista materiaa. Ostoskeskuksista on tullut ihmisille varsinaisia pyhättöjä ja ostohuuma on kasvanut äärimmilleen. Yhtä lailla rakentaminen on kasvanut valtavasti, vaikka kaikki mitä rakennetaan, ei olisi tarpeellistakaan.  

5) Lisääntyvä hedonismi. (2. Timoteukselle 3:1-4)

Ihmisten asenteet rappeutuvat, mikä näkyy siitä, että monet ovat kiittämättömiä, uskottomia, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä. Ihmiset ovat enemmän hekumaa kuin Jumalaa rakastavia. Ihmisten elämä pyörii ensisijaisesti oman navan ja nautintojen ympärillä. Tästä huolimatta heissä saattaa olla jumalisuuden ulkokuori ja he voivat olla päällepäin uskonnollisia. Jumalan voimalle ja johdatukselle saati Pyhän Hengen parantavalle voimalle ei haluta antaa sijaa. Paljon perheitä hajoaakin sen vuoksi, että ihmiset ovat vailla luonnollista kiintymystä ja lapset ovat vanhemmilleen tottelemattomia.  

Ihmisistä on tullut tänä päivänä hedonistisia oman elämänsä "sometähtiä." Mutta jos voisit postata kuvan sielustasi, olisiko se samalla lailla esittelemisen arvoinen...?
6) Humanismin vaikutuksen lisääntyminen. (2. Timoteukselle 3:2)

Humanismista on kasvanut 2000-luvulla uusi uskonto. Sen mukaan elävä ihminen ei tarvitse Jumalaa saati hengellistä apua. Humanismin nimissä halutaan sallia ja hyväksyä kaikki. Humanismi on jyrkässä ristiriidassa kristillisyyden näkemyksen kanssa. Kristinuskon mukaan ihminen on langennut syntinen, joka tarvitsee avukseen Jumalan Pyhää Henkeä. Kristinuskon mukaan ihmisen ei ole mahdollista pelastua omassa varassaan ja voimassaan. Perisynnin alaisen ihmisen voi pelastaa ainoastaan se, jos ihminen tunnustaa olevansa syntinen ja hän ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan elämänsä Herrana. 

Humanistisen ihmiskuvan mukaan taas ihmisiltä löytyy itseltään ratkaisumalli tekemään tästä maailmasta parempi paikka. Humanismissa ihmisellä on kyky korjata parempaan suuntaan niin itseään kuin tätä maailmaa. Erilaiset ihmisten toisilleen aiheuttamat ongelmat ja kauheudet kuitataan vain sosiaalisilla tai taloudellisilla syillä. Sen sijaan kristillinen puhe synnistä on tyystin unohdettu. Humanismi ei tunne helvettiä tai koettaa selittää sen olevan jo maan päällä. Synnin tilalle on nostettu erilaiset vähemmistöryhmien oikeudet ja yhteiskuntaluokkien tuloerot.

7) Turmeltunut viihde. (2. Timoteukselle 3:4)

Monet internetsivustot, elokuvat, tv-ohjelmat, musiikkivideot ja musiikki itsessään pitävät sisällään sadistista, väkivaltaista, demonista, new age-henkistä tai pornografista aineistoa, jotka edistävät iljettäviä moraalittomia tapoja. Nämä rappeutuneet viihteen muodot esitetään täysin myönteisessä valossa, mikä sotii jyrkästi Raamatun periaatteita vastaan. Turmeltunut viihde on ikävä kyllä edennyt huimaa vauhtia Suomessa televisiossa ja radiossa. Kaupallisilla kanavilla ilmiö on ollut esillä jo pidempään, mutta tänä päivänä jopa kansallisilla verovaroilla ylläpidetty YLE näyttää televisiossa puheohjelmia ja tv-draamoja, joissa kirosanojen ja alatyylin käytöstä on tullut täysin arkipäivää. Julkkikset kiroilevat ja harjoittavat jumalanpilkkaa suosituissa tv-ohjelmissa. Karkeaa kielenkäyttöä, älytöntä huutoa, jonka päälle nauretaan kaksin kerroin päälle. Esimerkiksi Amerikassa kuuluu aina kirosanan kohdalla PIIP, mutta Suomen televisiossa ei sensuroida mitään. Tähän ilmiöön on kiinnitetty huomiota jo joskus 2010-luvun alussa, josta konkreettisena esimerkkinä vaikka tämä tapakouluttaja Kaarina Suonperän ilmaisema hämmennys Ylen sivulla. Ihmiset eivät myöskään epäröi näyttää syntistä luontoaan tosi-tv ohjelmissa (mm. Big Brother, Temptation Island...), joissa hekumoidaan alasti ja naidaan tv-kameroiden edessä. Puhumattakaan siitä, kuinka eri pornosivustot tuovat kaiken saastan silmille yhdellä klikkauksella.

Kristityn tulee kääntää selkänsä tällaiselle epäterveelle viihteelle. Se on paras osoitus Jumalalle kertoa inhoavamme pahaa kääntymällä siitä pois joka tilanteessa. 


  
8) Pahan kutsuminen hyväksi ja hyvän pahaksi. (2. Timoteukselle 3:3 ja Jesaja 5:20)

Ks. kohta 2: Laittomuuden ja väkivallan lisääntyminen. Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!

9) Huumeiden käytön lisääntyminen. (Ilmestyskirja 18:23)

Raamatussa käytetään huumaavien aineiden yhteydessä sanaa farmakeia. Yhä useampi ihminen etsii elämäänsä apua voimakkaista huumeista samoin kuin masennus- ja ahdistuslääkkeiden käyttö on lisääntynyt. Lääkkeitä suorastaan tyrkytetään. Tässä artikkelissa kerrotaan nuorten huolestuttavasti 2000-luvulla lisääntyneestä huumeiden käytöstä. 

10) Lisääntyvä jumalanpilkka. (2. Timoteukselle 3:2)

Suomi on vielä tällä hetkellä viimeisiä maita, joissa jumalanpilkkaa pidetään rangaistavana. On tehty kuitenkin jo kansalaisaloitteita, joissa vaaditaan jumalanpilkan poistamista rikoslaista. 

11) Lisääntyvä pakanallisuus. (2. Timoteukselle 3:1-4)

Tänä päivänä lapsia kasvatetaan jo päiväkodeissa EU-kansalaisiksi ilman kristillistä opetusta. Samoin tapahtuu koulumaailmassa. Maailmalta on tulvinut tänne idän uskontoja, joiden annetaan vapaasti levitä. Niitä suorastaan tuetaan yhtäläisyyden nimissä. Siinä missä kristinuskoa voidaan surutta pilkata, niin esimerkiksi islamia kunnioitetaan. Raamatun opeista poikkeava henkisyys kiinnostaa ihmisiä koko ajan enemmän, etupäässä naisia. Hyvinvointia haetaan uushenkisyydestä, kuten shamanismista, joogasta, henkioppaista, enkeli-illoista ja luonnon mystiikasta. Henkisyyden nousun ohella suurempi trendi on kokonaan uskonnottomien ihmisten määrän kasvu. Osa heistäkin voi tosin olla kiinnostuneita uushenkisyydestä. Ei haluta kuitenkaan uskoa Raamatun mukaisesti siihen, että Jeesus olisi ainoa tie taivaaseen, vaan tapa uskoa kumpuaa useista eri lähteistä. Tässä artikkelissa yksi esimerkki pakanallisuuden lisääntymisestä. Kristinuskoakin voi olla jossain määrin mukana, mutta samassa paketissa on usein idän oppeja, kuten hindulaisuutta ja buddhalaisuutta. Jeesus nähdään mieluiten syntisten keskellä bilettävänä hyvänä tyyppinä ja yhtenä tasavertaisena guruna muiden joukossa. 

12) Lisääntyvä epätoivo. (2. Timoteukselle 3:1, Markus 13:8)

Raamatussa sanotaan, että viimeisinä päivinä koittavat vaikeat ajat. Epätoivo on jo suuresti konkretisoitunut ihmisten suuren ahdistuksen ja masennuksen kautta. Ympärillä vellovat sodat lisäävät epätoivoa entisestään.  

13) Merkkejä taivaissa. (Luukas 21:11,25)

Jumala on puhunut usein taivaalla näkyvien merkkien kautta; Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä. Näitä tullaan näkemään enemmän vihan ajassa, kun taivaalta sataa tulta ja tulikiveä. 

Vihan aikana taivaalta sataa tulta ja tulikiveä

14) Tiedon lisääntymisen merkit (Daniel 12:4)

Jo vuosituhansia sitten Jumalan innoituksesta syntyneet pyhät kirjoitukset puhuivat tulevasta ihmiskunnan iltahetkestä, jolloin tieto lisääntyisi valtavasti. Kirjoituksissa puhuttiin suuren aineellisen edistyksen ja kehityksen ajasta, jolloin rakennettasiin ja istutettaisiin kuin Nooan ja Lootin päivinä. Nyt elämme räjähdyksenomaisen tiedon lisääntymisen aikaa. Tietotekniikka on myös kehittynyt äärimmilleen ja tekoälyäkin jo käytetään. Ihmisten ennustettiin olevan tässä vaiheessa niin kaiken aineellisen valtaamia, että he vähät välittäisivät taivaallisista arvoista. Nyt tämä on täysin totta. Tietämyksen lisäämisestä kertoo sekin, että Raamatun profetioita, jotka koskevat muun muassa viimeisiä päiviä, ymmärretään koko ajan paremmin. Mutta sinä, Daniel, lukitse nämä sanat ja sinetöi tämä kirja lopun aikaan asti. Monet harhailevat ja tietämys lisääntyy. 

15) Matkustamisen lisääntyminen. (Daniel 12:4)

Maailmanmatkailun merkki. Tiedon lisääntymisen ohella jotkut käännökset Danielin kirjan 12. luvusta nostavat esiin toisen ajatuksen. Eräs englantilainen raamatunkääännös sanoo; "Matkustaminen lisääntyy suunnattomasti" ja viimeisiä päiviä kohti mentäessä maailmassa matkustellaan paljon enemmän. Tänä päivänä käytössämme oleva tekniikka mahdollistaa halvan sekä suhteellisen nopean keinon matkustaa minne tahansa. Alkutekstissä käytetty ilmaisu tarkoittaa puolestaan edestakaisin sukkuloimista. Keitä ovat nuo, jotka lentävät niin kuin pilvet ja niin kuin kyyhkyset lakkoihinsa?, kysyi profeetta Jesaja (jes. 60:8). Tällaisia kielikuvia käyttäen hän puhui ajasta, jolloin ihmiset voivat matkustaa lentäen. Tätä profetiaa pidettiin vuosituhansia sitten aivan järjettömänä, mutta meidän aikanamme lentäminen on tuiki tavallista ja olemme saaneet nähdä omin silmin tämän profetian toteutumisen.

"Monet harhailevat, mutta tieto lisääntyy." 

16) Väärien profeettojen lisääntyminen ja heidän aikaansaama eksytys. (Matteus 24:11)

Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.

17) Väärien kristusten lisääntyminen (Matteus 24:5)

Kun Jeesus puhui lopun ajoista, niin Hän varoitti; Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä; Sillä monta tulevat minun nimeeni, sanoen: minä olen Kristus! ja viettelevät monta. (Matteus 24:5) Tämä aika on otollinen monenlaisille eksytyksille ja henkimaailman opeille. Siinä vaiheessa, kun antikristus tulee maailmaan, hänetkin otetaan avosylin vastaan. 

Jeesus varoitti meitä vääristä profeetoista

18) Kasvava luopumus kirkossa. (2. Timoteukselle 4:3-5)

EU:n myötä voi todeta tapahtuneen sen, että Eurooppa on sulkeutunut perinteiseltä lähetystyöltä. Hartauskristillisyys vielä sallitaan, mutta Raamatun perustotuudet alkavat olla kiellettyä aluetta. Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät.

19) Kasvavat hyökkäykset Jeesusta vastaan. (Room. 1:18-19)

Jeesuksen nimi aiheuttaa ihmisissä entistä enemmän ärtymystä. Hänen nimeään yleisesti hävetään ja lausutaan lähinnä vain halpana kirosanana. Erään Amerikassa tehdyn mielipidetiedustelun mukaan kristinuskon epämiellyttävin opetus on se, että Jeesus on ainoa tie Isän luo ja siten ainoa tie taivaaseen. Miksi tämä on ihmisistä niin vastenmielinen ajatus? Siksi, että se tuhoaa ihmisten oletukset siitä, että he uskovat olevansa jo muutenkin matkalla taivaaseen esimerkiksi hyvien tekojensa ansiosta. Jeesus ainoana totuutena kyseenalaistaa sen, että ihmisillä olisi riittävän hyvät mahdollisuudet liihotella omassa voimassaan sinne pilven reunalle. He jättävät tyystin huomiotta, että Johanneksen evankeliumin kohdan 14:6 sanat tiestä, totuudesta ja elämästä ovat Jeesuksen omia sanoja. Ihmiset uskovat ja turvaavat mieluummin vaikka Frank Sinatran laulun sanoihin I did it my way tai Beatlesien luotsaamalla itsevarmuudella I'll get by with little help from my friends. 

20) Kasvavat hyökkäykset Raamattua vastaan. (Room. 1:18-19, Matteus 24:37-39, 2. Pietarin kirje 3:3,4)

Lopun aikoina Raamatun auktoriteetti yksinkertaisesti kielletään; ihmiset eivät enää usko Raamatun olevan Jumalan Sanaa, joka annettiin profeetoille ja apostoleille Pyhän Hengen johtamina. Ihmiset eivät usko, että Raamatun Sana on kokonaisuudessaan Jumalan inspiroimaa ja hyödyllistä opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa (2. Tim. 3:16). Profeettoja ja apostoleita ei pidetä enää Jumalan viestintuojina, vaan lähinnä hengellisinä ajattelijoina, joiden kanssa voi hyvin olla täysin myös eri mieltä. Monet suhtautuvat välinpitämättömästi ja jopa pilkallisesti todisteisiin, jotka osoittavat lopun lähestyvän.

21) Kasvava kristittyjen vaino. (Matteus 24:9)

Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden. Kristittyjä vainotaan tällä hetkellä useissa maissa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.  

22) Lisääntyvä okkultismi. (1. Timoteukselle 4:1)

New agesta on tullut uusi uskon haara, joka on paketoitu ovelasti samantapaisiin kääreisiin kristinuskon kanssa. Sen myötä sielunvihollinen on onnistunut harhauttamaan ihmisten ajatukset ja luottamuksensa pois Jumalasta. Raamattu sanoo, että Jeesus on valo, mutta sielunvihollinen puhuu valaistumisesta, jossa ihminen löytää Jumalan itsestään. Näin ihmisestä tulee itselleen Jumala, jolla hän palvoo itseään. Suuri osa tämän ajan ihmisistä eivät tunnusta uskoa Raamatun Jumalaan, mutta tunnustavat mielellään olevansa henkisiä. 

Esimerkiksi new agen opetuksiin lukeutuva ns. enkeliusko on noussut esiin Suomessakin hyvin voimakkaasti. Enkeleitä palvotaan, niille esitetään rukouksia ja niitä kanavoidaan. Diana Cooper ja Lorna Byrne ovat esimerkkejä tämän ajan "enkeliprofeetoista," jotka ovat julkaisseet paljon kirjoja sekä kiertävät ympäri maailmaa luennoimassa ja eksyttäen monia. Todellisuudessa kummallakaan näistä naisista saati heidän enkeleillään ei ole mitään tekemistä Raamatun Jumalan ja Hänen enkeleidensä kanssa. Raamatussa enkelillä tarkoitetaan viestin tuojaa. Enkelit ovat palvelevia henkiä. Niiden tehtävä on suojella niitä ihmisiä, jotka saavat periä taivaan. Niitä ei tule palvoa. Enkeliuskossa on kyse eksyttävistä langenneista enkeleistä, sillä paholainen on tuhanten juonten mestari, joka voi tekeytyä valkeuden enkeliksi. Enkeleiden palvontaan sortuvat etupäässä naiset, jotka valitettavasti uskovat sen olevan pelastavaa uskoa. Sitä se ei todellakaan ole. 

Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina monet luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia. Rukoilemista pidetään tekopyhänä, mutta sen sijaan jooga ja meditointi ovat trendikästä ja ajan hengen mukaista. Tänä päivänä puhutaan jopa kristillisestä joogasta, jota harjoitetaan kirkoissa ja seurakuntasaleissa. Jooga perustuu kuitenkin aina täysin hindulaisuuteen. Rajatiedon messut vetävät mustanaan väkeä. Ihmiset hakevat oloonsa apua energiahoidoista ja käyvät maksusta meedioiden vastaanotoilla etsimässä yhteyksiä ja vastauksia vainajahengiltä.

23) Sodat ja huhut sodista. (Matteus 24:6)

Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Tällä tavalla Raamattu ennustaa lopun aikaan liittyvistä uhkakuvista ja sodista. Siinä missä esimerkiksi tällä hetkellä soditaan Jemenissä tai Nigeriassa tai kuinka Lähi-Idässä on kautta aikojen sodittu, tuntuu meistä täällä vielä kaukaiselta. Nyt elämme erittäin jännittyneessä ilmapiirissä myös Euroopassa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Näin sosiaalisen median aikana kuvat pommituksista, räjähdyksistä ja silpoutuneista ruumiista tulevat silmillemme ja tajuntaamme lähes reaaliajassa. Näiden tapahtumien myötä sodan uhka Venäjältä ulottuu muihinkin Euroopan maihin ja yhtä lailla Suomeen. 

Jos ei Jumalan varjeleva käsi suojele maatamme, niin asemamme ovat kovin heikot. Sotiemme veteraanit tietävät, että Jumalan varjeleva käsi suojeli maatamme talvisodassa, jolloin kirkonkellot soivat koko maassa. Silloisen presidenttimme Kyösti Kallion ja hänen puolisonsa Kaisan johdolla kehotettiin kaikkia kansalaisia rukoilemaan ja näin myös tehtiin. Nyt olisi parannuksen ja katumuksen aika pyytää Jumalalta armahdusta Suomen kansalle. 

24) Joukkotuhoaseet. (Luukas 21:26)

Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

25) Lisääntyvä nälänhätä. (Luukas 21:11)

Nälkään kuoli 1900-luvulla yli 70 miljoonaa ihmistä ja nälänhätä on kasvamassa oleva ongelma. Nykyään joka seitsemännellä ihmisellä maailmassa ei ole riittävästi ruokaa. Tämän taustalla on neljä vakavaa pitkäaikaista suuntausta: nopea väestönkasvu, ruokamullan häviäminen, vesipulan leviäminen ja lämpötilojen kohoaminen. Tämä alkaa näkyä koko ajan enemmän täälläkin. Ukrainan sodalla on tähän jo näkyvä vaikutuksensa. Merkit tästä kehityksestä ovat olleet ilmassa jo viimeisten viiden vuoden ajan. Maailmanmarkkinahintojen noustessa Suomen omaa tuotantoa on ajettu alas, jonka johdosta emme ole enää omavaraisia. Tästä on ennenpitkää seurauksena se, että kaupan hyllyt ovat täällä tyhjinä - viimeistään siinä vaiheessa, jos Venäjä sulkee Itämeren. Nälänhätään kannattaa siis varautua pitämällä varalla vettä ja ruokaa, koska tämä tilanne voi olla edessä hyvin nopeastikin. 

26) Lisääntyvä rutto. (Luukas 21:11, Matteus 24:7)

Lääketieteen edistymisestä huolimatta tartuntatauteihin kuolee edelleen joka vuosi miljoonia ihmisiä. Kansainvälisen matkailun ja kaupungistumisen vuoksi on entistä todennäköisempää, että taudit leviävät nopeasti. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ruttotaudit voivat lisääntyä meneillään olevan Venäjän ja Ukrainan välisen sodan yhteydessä. 

27. Televisio ja satelliittiteknologia (Ilmestyskirja 11:8-9)

Johanneksen ilmestys viestimistä. Tässä kuvataan tilannetta, jossa kaikken silmät saavat samanaikaisesti nähdä nämä asiat. Johannes ei tietenkään voinut käsittää, miten ympari maailmaa voitaisiin samanaikaisesti nämä nähdä: Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin. Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan. 

28) Virtuaalitodellisuus. (Ilmestys 13:14-15)

Liittyy osittain edellisiin. Tässä linkissä myös lopun aikojen videoita liittyen virtuaalitodellisuuteen. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

29) Euroopan yhdentyminen. (Daniel 2 ja 7)

Euroopan yhdentymisen voi tulkita Danielin ennustuksesta. Asiaa on käsitelty muun muassa tässä suurvalloista ja globalismista kertovassa artikkelissa laajemmin. 

30) Kaukoidän sotilaalliset voimat. (Ilmestys 9:16 ja 16:12)

Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän. Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille.

31) Hallitus kohti maailmanhallitusta. (Daniel 7:23-26)

Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti.

Danielin näyssä puhutaan neljännestä pedosta. Me tulemme elämään tuon neljännen pedon aikana. Kyse on antikristuksesta, jota kutsutaan myös vääryyden ihmiseksi ja pedoksi. Elämme siis ihmiskunnan viimeistä vaihetta. Se mitä Daniel näki liittyy vahvasti tulevaan. Neljäs valtakunta pitää sisällään useita erilaisia valtioita ja voidaan puhua valtioliitosta. Epäselväksi näyssä jää tosin se, mihin kymmeneen kuninkaaseen tässä viitataan? Tulee yhdennentoista valtiaan aika, joka nousee muita mahtavammaksi. Tämä Jumalaa vastaan nouseva suuria sanoja päästävä hahmo saa paljon aikaan tuhoa Jumalan omien keskuudessa. Tämä henkilö pyrkii muuttamaan myös ajat ja lain. Hän ei ainoastaan tuhoa Jumalan omia vaan pyrkii korvaamaan Jumalan säätämykset omillaan. Kyse on siis antikristuksesta, joka hallitsee suuren ahdistuksen aikana, jonka on arvioitu kestävän noin 3,5 vuotta. 

32) Juutalaisten kokoaminen. (Jesaja 11:10-12)

Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde. Suuren paluun päivä: Sinä päivänä Herra jälleen kohottaa kätensä vapauttaakseen kansansa jäännöksen Assyriasta ja Egyptistä ja Patrosista ja Nubiasta ja Elamista ja Sinearista ja Hamatista, tuodakseen kansansa takaisin meren saarista ja kaukaisilta rannoilta. Hän kohottaa merkkiviirin kansoille, hän korjaa talteen Israelista pois ajetut ja kokoaa yhteen Juudasta eri tahoille hajotetut maailman neljältä kulmalta.

33) Israelin uudelleen perustaminen. (Jesaja 66:7-8)

Ennenkuin Siion kipuja tuntee, hän synnyttää; ennenkuin hänelle tuskat tulevat, hän saa poikalapsen. Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa.

34) Israelin maan takaisinotto. (Hesekiel 36:34-35)

Ja autiomaa viljellään, sen sijaan että se on ollut autiona jokaisen ohitsekulkijan silmäin edessä. Silloin sanotaan: 'Tästä maasta, joka oli autiona, on tullut kuin Eedenin puutarha; ja raunioina olleet, autiot ja maahan revityt kaupungit ovat varustettuja ja asuttuja'.

35) Raamatun heprean herätys. (Sefanja 3:9; Jeremia 31:23)

Vielä minä, Herra, annan kansoille uuden mielen, ja niin ne puhuvat puhtain huulin, huutavat avuksi minun nimeäni, kaikki ne palvelevat minua. Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala: »Minä käännän Juudan kohtalon. Silloin Juudan maassa ja sen kaupungeissa sanotaan jälleen: ’Herra siunatkoon sinua, pyhä vuori, vanhurskauden asuinpaikka!’

36) Jerusalemin uudelleenmiehitys. (Luukas 21:24)

Ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.

37) Israelin armeijan elpyminen. (Sakarja 12:6)

Sinä päivänä minä teen Juudan sukuruhtinaat ikäänkuin tulipannuksi puitten sekaan ja ikäänkuin tulisoihduksi lyhteitten sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikki kansat yltympäri. Ja Jerusalem saa yhäti asua paikoillansa Jerusalemissa.

38) Maailmanpolitiikan uudelleen keskittyminen Israeliin. (Sakarja 12:3)

Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

39) Venäjän uhka Israelille. (Hesekiel 38 ja 39)

Pakanakansain viimeinen hyökkäys. 

Raamattu sanoo, että Goog, joka sijaitsee viimeisessä, kaukaisimmassa osassa pohjoisesta Israelista katsottuna, tulee liittolaisineen hyökkäämään Israelin kimppuun päivien lopulla. Venäjä on Israelista katsottuna kaukaisin maa pohjoisessa. Raamatun sanan profeetallisen ilmoituksen mukaan Venäjä, entiseen Neuvostoliittoon kuuluvia maita, Kiina, useat Lähi-Idän arabimaat sekä muutamat muut muslimimaat hyökkäävät päivien lopulla Israelin kimppuun, mutta Jumala itse tuhoaa nämä hyökkääjät. Herran Jeesuksen opetuslapsen ei tulisi kannattaa ja puolustaa Venäjän toimia, sillä sekin on Jumalan tuomion alla. Näin Hesekielin 38. luvussa sanotaan.

40) Arabien uhka Israelille. (Hesekiel 35 ja 36)

Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi Seirin vuorta kohti ja ennusta sitä vastaan 3ja sano sille: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Seirin vuori, ojennan käteni sinua vastaan ja teen sinut autioksi ja hävitetyksi. Sinun kaupunkisi minä teen raunioiksi ja sinä itse tulet autioksi. Ja sinä tulet tietämään, että minä olen Herra.

41) Jeesuksen toisen tulemuksen kieltäminen. (2. Piet. 3:3-4)

Jeesuksen toinen tulemus on ollut kautta aikojen kristillisen toivon keskeinen sisältö, joka vielä muutama vuosikymmen sitten oli voimakkaan odotuksen kohteena. Nyt kun se on lähempänä kuin koskaan, niin siitä mieluummin vaietaan jopa seurakunnissa. Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."

42) Jumalan luomisen kieltäminen. (Room. 1:18-22)

Suomen kouluissa on ollut jo pitkään kiellettyä julistaa evankeliumin sanomaa sillä tavalla, kuin Raamattu opettaa. Vuonna 2004 tehdyn opetussuunnitelman mukaan koulusta tehtiin  tuolloin poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, jolloin uskonnonopetuksesta jätettiin sen julistuksellinen puoli pois. Koska Jumalaa ei näiden päättäjien mielestä ole olemassa, niin kaikki on ihmisen itsensä päätettävissä. Niinpä uskonnon oppikirjoissakin esitetään eri vaihtoehtoisia teorioita.

Kristillinen oppi ihmisestä pohjautuu Raamatun ajatukseen siitä, että ihminen on osa Jumalan luomistyön kokonaisuutta. Jumala loi ihmisen kuvakseen ja kaltaisekseen. Hän antoi ihmiselle tehtäväksi viljellä ja varjella kaikkea luotua sekä lisääntyä ja täyttää maa. (1. Moos. 1:26–28.). Tällä hetkellä elämme ajassa, jossa kristilliset arvot pyritään kaikin tavoin syrjäyttämään. Ajatus ihmisestä Jumalan luomana ja Jumalan kuvana on jo hyvin vierasta nykyihmisille. Tieteellisen ihmiskäsityksen mukaan ihminen on evoluution kautta kehittynyt eläinlaji. Tähän käsitykseen ei mahdu Raamatun opetus siitä, että Jumala loi ihmiset miehiksi ja naisiksi saati käsitys avioliitosta miehen ja naisen välisenä tai lapsista Jumalan lahjana (Ps. 127:3, Mark. 10:6–8). Nyt on luotu jopa ns. kolmas sukupuoli, jossa ihmisellä on itsellään oikeus päättää, kumpaa sukupuolta hän edustaa. Jos madallamme Raamatun sanan tälle tasolle, niin jokainen voi päättää itse, mikä on hyvää ja totta. Päädymme siis luomaan Jumalan omaksi kuvaksemme. Kaikesta edellä mainitusta on jossain vaiheessa seurauksena se, että Jumalan viha ilmestyy taivaasta kohdistuen kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa. Vaikka ihmiset ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi.

43) Pyhän Hengen vuodattaminen. (Jooel 2:28-29)

Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

44) Raamatun käännös monille kielille. (Matteus 24:14)

Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. Raamattu opettaa, että Jumalan valtakunta on todellinen hallitus, joka hallitsee taivaasta käsin ja jonka Kuningas on Jeesus Kristus. Tämä taivaallinen valtakunta tule murskaamaan kaikki ihmisten hallintojärjestelmät ja tekee niistä lopun. 

45) Evankeliumin saarnaaminen maailmanlaajuisesti. (Matteus 24:14)

Valtakunnan hyvää uutista saarnataan maailmanlaajuisesti: Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

46) Messiaanisen juutalaisuuden herätys. (Room. 9:27)

Tärkein lopun ajan merkki on Jumalan oma kansa, Israel ja sen hengellinen herääminen. Jumala kokoaa kansaansa omaan maahansa, mistä se Jumalansa hyljättyään on ollut karkotettuna ympäri maailmaa muiden kansojen sekaan. Kuitenkin Jumala on säilyttänyt tämän juutalaisen kansan identiteetin niin, että se ei aikain saatossa ole sekoittunut muihin kansoihin. Mutta Esaias huudahtaa Israelista: "Vaikka Israelin lapset olisivat luvultaan kuin meren hiekka, niin pelastuu heistä vain jäännös.

47) Daavidin ylistyspalvonnan herätys. (Aamos 9:11)

Sinä päivänä minä pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan ja korjaan sen repeämät ja pystytän sen luhistumat, ja rakennan sen sellaiseksi, kuin se oli muinaisina päivinä,

48) Raamatun profetian ymmärtäminen. (Daniel 12:8-9)

Minä kuulin, mutta en ymmärtänyt. Ja minä sanoin: »Herrani, miten tämä kaikki päättyy?» Hän sanoi: »Mene, Daniel. Totisesti, nämä asiat ovat salatut ja sinetöidyt lopun hetkeen saakka.

Päätteeksi

Raamatusta löytyy onneksemme lupaus: 

”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” (Luuk. 21:28)

Tällä vapautuksella viitataan Jeesuksen toiseen tulemukseen, jolloin Hän tulee noutamaan täältä omansa tuuliin ja pilviin pois pahaa näkemästä. Hänen tulemuksensa on valtavan myönteinen ja riemastuttava näky tulevaan. Tämä pimeä aika, jota nyt elämme kaikkine vitsauksineen ja sodan melskeineen on Jeesuksen tulemuksen rinnalla kuin lyhyen hetkisen kestävä paha uni. Se on kuin pimeä tunneli, jonka läpi on vain mentävä. Ei siis pidä katsoa liikaa ympärillä raivoavaan myrskyyn, vaan Häneen, jolla on todellinen valta taivaassa ja maan päällä. 

Jumala on valmistanut meille suuren pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Kukaan ei pääse mukaan ylösottoon sen tähden, että kuuluu johonkin seurakuntaan tai kirkkoon. Ainoastaan henkilökohtaisen uskon kautta Jeesukseen pääsee lähtemään. Pidäthän huolen, että olet tuona päivänä valmis kohtaamaan Kristuksen tuulissa ja pilvissä olemalla osa tätä morsiusseurakuntaa. Herramme tulee pian noutamaan meidät luokseen pahuutta näkemästä. Tee parannus ja rukoile pelastusrukous

”«…sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa. Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.» 1. Tess. 4:16-18.

Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. (Matt. 24:36)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...