keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Voittovoima Jeesuksessa pimeyden henkivaltoja vastaan

 

Raamatusta olemme saaneet lukea, kuinka Jeesus ajoi pahoja henkiä ulos ihmisistä sekä antoi myös seuraajilleen valtuudet toimia näin. Esimerkiksi Markuksen evankeliumissa kerrotaan seuraavasta tapauksesta, jossa Jeesus ajoi riivaajahenget sikalaumaan;

”He tulivat toiselle puolen järveä Gerasan alueelle. Heti kun Jeesus nousi veneestä, häntä vastaan tuli hautaluolista mies, jossa oli saastainen henki. Mies asusti haudoissa, eikä kukaan pystynyt enää köyttämään eikä kahlehtimaan häntä. Monet kerrat hänet oli kahlittu sekä käsistä että jaloista, mutta hän oli särkenyt kahleet ja katkonut köydet, eikä kukaan kyennyt hillitsemään häntä. Kaiket päivät ja yöt hän oleskeli haudoissa ja vuorilla, huusi ja runteli itseään kivillä. Kun hän nyt kaukaa näki Jeesuksen, hän tuli juosten paikalle, heittäytyi maahan hänen eteensä ja huusi kovalla äänellä: »Mitä sinä minusta tahdot, Jeesus, Korkeimman Jumalan poika? Jumalan tähden, älä kiduta minua!» Jeesus näet oli jo käskemässä saastaista henkeä lähtemään miehestä. »Mikä sinun nimesi on?» Jeesus kysyi, ja sai vastauksen: »Legioona, sillä meitä on monta.» Henget pyysivät ja rukoilivat, ettei Jeesus ajaisi niitä pois siltä seudulta. Lähistöllä oli vuoren rinteellä suuri sikalauma laitumella. Pahat henget pyysivät Jeesukselta: »Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin.» Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki. Sikopaimenet lähtivät pakoon ja kertoivat kaikesta tästä kaupungissa ja kylissä. Ihmisiä lähti katsomaan, mitä oli tapahtunut. He tulivat Jeesuksen luo ja näkivät pahojen henkien vaivaaman miehen istuvan siellä. Mies, jossa oli ollut legioona henkiä, istui vaatteet yllään ja täydessä järjessään. Tämä sai heidät pelon valtaan. Paikalla olleet kertoivat heille, mitä pahojen henkien vaivaamalle oli tapahtunut ja kuinka sikojen oli käynyt. Silloin kaikki alkoivat pyytää, että Jeesus poistuisi siltä seudulta. Kun Jeesus nousi veneeseen, pahoista hengistä vapautunut pyysi saada jäädä hänen seuraansa. Jeesus ei siihen suostunut vaan sanoi hänelle: »Mene kotiisi omaistesi luo ja kerro tästä suuresta teosta, jonka Herra on armossaan sinulle tehnyt.» Mies lähti ja alkoi Dekapoliin alueella julistaa, mitä Jeesus oli tehnyt hänelle. Kaikki olivat ihmeissään.

Henkimaailma on todellinen. Sen voin kertoa omakohtaisestakin kokemuksesta. Jo lapsena minulla oli kokemus, josta en ole puhunut kuin ensimmäisen kerran vasta nyt aikuisiällä. Olimme naapuritalossa päivähoidossa. Leikimme veljeni kanssa siellä autotallin vieressä sellaista leikkiä, että aloimme koputella autotallin seinään ja kyselimme, että onko siellä ketään. Kun taas kerran koputin siihen seinään ja kysyin: Onko siellä ketään?, sain kuulla sillä hetkellä hyytävän vastauksen: No on on! Tiesin, ettei autotallissa voinut olla ketään. Se oli suljettu ja siellä oli pimeää. Isommat lapset olivat koulussa ja perheen isä töissä. Juoksin kauhusta tutisten kertomaan sisällä olevalle päivähoitajalle kokemuksestani. Hän ei uskonut, vaan väitti minun kuvitelleen kaiken.  Kun perheen kaksi vanhempaa poikaa palasivat iltapäivällä koulusta, niin kerroin, että autotallissa on joku. Perheen vanhin poika avasi raskaan käännettävän oven – eikä siellä todellakaan ollut ketään. Viimeistään tässä vaiheessa koko juttu kuitattiin vain vilkkaan mielikuvitukseni tuotokseksi. Ja silti tänäkin päivänä voin vannoa, että minä kuulin sen äänen sieltä vastaavan kuin ihmisen. Oliko se kenties joku riivaajahenki tai demoni, joita emme paljain silmin kuitenkaan näe. 

Noin 15-vuotiaana kiinnostuin suuresti parapsykologiasta, mitä jatkui vuosikausia. Tänä aikana ehdin rampata eri selvänäkijöillä, ennustajilla sekä tutustuin meedionaiseen, joka kanavoi minulle viestejä vainajahengiltä. Viimeistään tänä aikana tuli selväksi, että sieltä todella vastataan. Kaikki tämä päättyi "vaihdettuani isäntää" eli otettuani Jeesuksen vastaan. Yhtä lailla olen saanut tulla tietoiseksi siitä, että uskovalla on Jeesuksessa auktoriteetti henkivaltoihin nähden. Uskovan ei siis tarvitse pelätä näitä henkiä, koska ne itse pelkäävät uskovia. Ei uskovan itsensä, vaan Jeesuksen voiman tähden, jonka Hän on antanut omiensa käytettäväksi. Tämä auktoriteetti on kuitenkin yksinomaan Jeesuksesta riippuvainen. Sitä ei ole mahdollista käyttää omien mielitekojensa mukaan. Jos tahdomme omissa valinnoissamme kunnioittaa Jeesusta, niin silloin Hän kyllä toimii elämässämme. Tulee vain antaa itsensä Hänelle, jolloin Hän kyllä antaa oman läsnäolonsa. En voi kuin suuresti kiittää Jeesusta Hänen läsnäolostaan.  Vihollinen pyrkii aina tekeytymään mahtavammaksi mitä se on ja käyttää uhkailua voimakeinonaan. Näin se pyrkii kiinnittämän uskovan huomion muualle, ettei hän tulisi tietoiseksi tästä auktoriteetista ja jättäisi sen käyttämättä. Tätä auktoriteettia tulee siis rohkeasti käyttää ja käskeä henkivaltoja vetäytymään syvyyksiin Jeesuksen nimessä.

Kerron pari esimerkkiä aikuisiältä omasta elämästäni. Olen toiminut edellä mainitulla tavalla paikoissa, missä olen kuullut kummittelevan tai aavistellut näin. Isä meidän-rukouksen lukeminen on tietysti hyvin vahva keino tähän.

Ennen tätä pandemia-aikaa me matkustelimme paljon. Tänä aikana huomasin, kuinka esimerkiksi kaikilla hotelleilla on omat ilmapiirinsä. Muistan, kuinka pari vuotta sitten vietimme vajaan viikon Atlantassa eräässä hotellissa, joka oli huomattavasti vaatimattomampi, kuin ne hotellit missä yleensä yövyimme. Tässä hotellissa vietettyinä öinä muistan nähneeni toinen toistaan hirvittävämpiä painajaisia. Hotellihuoneen ilmapiiri oli muutenkin hyvin raskas ja painostava. Sitten löysin sieltä yöpöydän laatikosta englanninkielisen Raamatun. Sen viimeisellä sivulla oli piirretty suuri pentagrammi, jonka vieressä luki suck the cross eli siinä kirottiin siis risti. Repäisin oitis tuon sivun irti ja revin sen kappaleiksi sekä rukoilin myös. En muista, muuttuiko huoneen ilmapiiri siitä merkittävästi, mutta ainakin tulin vakuuttuneeksi, että huoneessa oli ollut kenties satanisteja tai joka tapauksessa epäpuhtaiden henkien hallitsemia ihmisiä. He ovat saattaneet kuluttaa iltaansa katsellen pornoa, väkivaltaa tai kauhuelokuvia sekä olla päihdyttävien aineiden alaisia. Tällaiset ihmiset eivät ole yleensä kristittyjä. Halvemmat hotellihuoneet vetävät puoleensa juuri tällaista väkeä. 

Toisen tapauksen Yhdysvalloista muistan, kun vierailimme Charlestonissa sijaitsevassa vanhassa vankimielisairaalassa, missä sanottiin kummittelevan. Monet ovat kertoneet saaneensa vangittua tuolta kummituksia myös valokuviin, mistä oli kuvia todisteina. Se paikka oli tosi karmiva jo ulkoa, saati sisältä. Sen vuoksi siellä järjestettiin ns. kummituskierroksia huvituksena ihmisille. Osa matkaseurueestani halusi vierailla tuolla, joten minunkin oli kohteliaisuudesta suostuttava. Tällainen on tietysti todella epätervettä uteliaisuutta pahaa henkimaailmaa kohtaan, mutta sitähän tässä ajassa valitettavasti riittää. Aistin pahan ilmapiirin jo astuttuani niiden seinien sisään ja käytyäni siellä ensimmäisenä wc:ssä. En nimittäin meinannut päästä wc:stä enää ulos, sillä sen ovi meni lukkoon. Ilmeisesti pahat henget eivät halunneet minua siihen taloon. Kierroksen aikana yritettiin luoda hysteriaa ja kauhunomaista tunnelmaa, joka oli tapahtuman järjestäjän taholta suoranaista rienausta. Minä rukoilin kaiken aikaa Isä meidän-rukousta. Loppujen lopuksi en tuntenut yhtään mitään, sillä jotenkin koin tuon pahan voiman kaikkoavan ja karttavan rukoustani. Auktoriteettini Jeesuksessa toimi jälleen.

Suomessa yövyimme muutama vuosi sitten Karhulan kartanossa, jossa sanottiin niin ikään kummittelevan. Sielläkään en kokenut yhtikäs mitään, joten uskon henkien todella karttavan elämänsä Jeesukselle antaneita ihmisiä. Tämän auktoriteetin säilyttäminen edellyttää tietysti Jeesuksen mielen mukaista elämää. Uskovien tulee olla tässä maailmassa lamppuina ja näyttää oikeaa tietä toisille. On kyse Pyhän Hengen voimasta ihmisen elämässä. Sen sijaan tottelemattomuus ja syntiin taipuvaisuus antaa uskovan elämässä portin viholliselle antanen sillä ikään kuin laillisen oikeuden kiusata. Kannattaa siis taistella pahaa vastaan ja karttaa pahaa kuin ruttoa.

On tärkeää opettaa näistä toisille, sillä näin voi olla siunaukseksi toisille sekä toimia siunausten välikappaleena. Olen kiitollinen Jeesukselle, joka on vapauttanut minut kaikesta mahdollisesta saastasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...