lauantai 9. syyskuuta 2023

Mitä Jeesukseen uskomattomalle ihmiselle tapahtuu kadotuksessa?

 


”Hän oli hyvä ihminen”, muistellaan monista ihmisistä heidän kuolemansa jälkeen. Muistellaan, kuinka hän oli niin hyvä ihminen, joka teki paljon hyviä tekoja. "Ihan varmasti se ainakin meni taivaaseen, koska oli niin hyvä ihminen." Näin yleisesti ajatellaan uskosta osattomien kesken. Heidän, joita on kuitenkin enemmistö ihmisistä. Ihmisten ajatusmaailma ei valitettavasti riitä siihen asti, että olemalla hyvä ihminen ja hyvien tekojen tekeminen ei vie taivaaseen.

Entä jos ajateltaisiin asiaa tästä näkökulmasta, että pääsylipuksi taivaaseen riittäisi vain se, että joku oli hyvä ihminen ja tuli tehneeksi hyviä tekoja. Uskoi ehkä myös Jumalaan tapauskovaisen tavoin ja tuli käyneeksi joskus vaikka joulukirkossa sekä tietysti häissä, hautajaisissa tai rippijuhlissa. Miksi Jeesus Kristus sitten kuoli? Turhaanko? Ei tietenkään. Jeesus kuoli puhdistaakseen meidät synneistämme. Se, mitä meidän tulisi ihmisinä tehdä, niin panna kaikki uskomme ja luottamuksemme siihen, mitä Jeesus teki meidän hyväksemme. On syytä hyväksyä tämä tosiasia. Kaikki muut yritykset saada hyväksyntä ja kelvollisuus Jumalalta on yrittämistä pelkässä omassa voimassaan. Me ei voida tehdä mitään omin voimin tullaksemme Jumalan eteen. Sillä vain Jeesuksen ristin uhri on Jumalalle otollinen.

Miten siis käy ihmisille, jotka eivät ota vastaan Jeesusta Kristusta? He menevät kadotukseen. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin yhtä lailla kuin taivaassa on erilaisia voittopalkintoja, niin myös helvetissä on eri rangaistustasoja. Voisi ainakin olettaa, että esimerkiksi Hitlerillä olisi helvetissä toisenlaiset olot kuin siivosyntisellä hyvällä ihmisellä. Sanoihan Jeesuskin Juudaksesta, että olisi ollut parempi, jos se ihminen ei olisi koskaan syntynytkään. Tällä Jeesus viittasi Juudaksen hirveään iankaikkisuuskohtaloon. Ehkei hyvät ihmiset siis kärsi kadotuksessa yhtä paljon, mutta ei siellä ole millään tasolla hyväkään olla. On kuitenkin hyvä muistaa, että valinta on ollut jokaisen ihan oma. Kenenkään ei olisi tarvinnut mennä kadotukseen.

Raamattu opettaa selkeästi, että helvetti on todellinen surun ja kivun paikka, jonne jumalattomat ja epäuskoiset lähetetään kuolemansa jälkeen. Uudestisyntyneet uskovat menevät ahtaan portin ja Jeesuksen kautta Jumalan valtakuntaan Vapahtajansa luo. Kaikki muut kuuluvat Saatanan valtakuntaan.

Miten siis välttää helvetti? Pelastus tulee yksin armosta. Yksin uskon kautta Kristukseen. (Joh. luku 3). Sinun täytyy siis uudistua uskossasi ja syntyä uudesti. Muuttua mieleltäsi, tunnustaa syntisi ja tehdä parannus. Ei riitä, että vain uskoo Jeesukseen.

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. (Ef. 2:8-9)

Edellä mainittu tunnettu Raamatun paikka tekee selväksi sen, etteivät hyvät ihmiset voi ansaita tietään taivaaseen. Iankaikkinen elämä on ilmainen lahja hyväksymällä Jeesus Kristus omaksi Herrakseen ja Vapahtajakseen.”

Entä jos joku kuuli evankeliumin perusasiat, ymmärsi sen ja jatkoi vaellustaan siinä samassa epäuskossa, kuten ennenkin? Miksi tällainen ihminen vaivautuisi edes yrittämään astumista Jumalan eteen perustellen olleensa niin hyvä ihminen? Miten tällainen ihminen voisi kaivata Jumalan läsnäoloa, jonka tunsi vastenmieliseksi ja jota hän vältteli kaikin tavoin koko elämänsä ajan.

Meidän on siis päätettävä, haluammeko kulkea Jeesuksen polun läpi vai yrittää päästä taivaaseen omilla ansioillamme. Tätä kysymystä pohdiskellessa kannattaa miettiä tarkasti, että jättääkö kaikki sen varaan, että luottaa vain ja ainoastaan itseensä…



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...