tiistai 10. marraskuuta 2020

Eroon henkimaailmasta!

Olin saanut uskovan mummoni ansiosta todella hyvän pohjan siihen, että minusta olisi voinut jo varhaisessa vaiheessa kasvaa harras ja kuuliainen kristitty. Hengelliset asiat olivat minulle tärkeitä ja elämässäni ainakin rippikouluun asti. Vaikka pohja kaikelle ja lapsenusko oli minuun istutettu, niin ihan suora ei tieni puhtaan ja elävän Sanan äärelle silti ollut. Jotain elämässäni särkyi varhaisnuoruudessani, koska minua alkoi kiehtoa niin paljon kaikki yliluonnollinen ja mystinen. Ahmin kirjoja ja lehtiä, joissa oli paljon mielenkiintoisia juttuja rajatiedosta. Niissä kerrottiin muun muassa tuolloin vaikuttaneista meedioista kuten Tamara Maunonen ja Vilho Raatikainen. Mummo varoitteli minua aina menemästä meedion luo vedoten siihen, että Raamatussa sellainen kielletään. Eräs mummoni ystävätär oli kerran houkutellut mummoani lähtemään mukaansa kanssaan tapaamaan Tamara Maunosta. Olisiko sitten Jumala puuttunut peliin ja estänyt tapaamisen, kun tämä kuuluisa jyväskyläläinen selvännäkijä ei ollutkaan juuri tuolloin tavattavissa. Itse kävin kyllä myöhemmässä vaiheessa tapaamassa Maunosta, mutta tämä sessio ei tosin antanut minulle mitään. Vilho Raatikaiseen otin puolestaan yhteyttä kirjeitse ja kyselin eri asioita. Olin hyvin utelias tietämään, millaisia asioita hän näki minun tulevaisuudessani tapahtuvan. Nämä olivat tietysti vielä hyvin lapsellisia asioita, mitä häneltä tuolloin ehkä noin 14-vuotiaana kyselin. Saatoin kysellä, että mitä tapahtui lemmikki-harakalleni tai että ostetaanko meille koskaan videolaitetta. Hän kylläkin vastasi minulle antamalla vastauksia kysymyksiini ja joitain ennustuksia kirjeitse ja tokihan ne toteutuivat. Videot ostettiin eikä hän nähnyt lemmikki-harakkaani kuolleena - olin kuulemma ollut sille oikein hyvä isäntä :) 

Yhdessä vaiheessa minua alkoi kiehtoa suuresti kauhuelokuvat. Aiheutin niiden katsomisella sielulleni pahoja haavoja, joista olen päässyt vasta uskoon tultuani. Katsoin esimerkiksi useita kertoja Manaaja-elokuvan, joka on hyvin saatanallinen. Tämä elokuva aiheutti minulle ahdistavia painajaisia, jotka toistuivat pitkään unissa. Kauhuelokuvien ohella katselin muita väkivaltaisia elokuvia, tv-sarjoja sekä myöhemmin vielä Free-kanavan murhaohjelmia. Tällaisen katseleminen jäi usein kummittelemaan myös mieleeni pitkäksi aikaa aiheuttaen surua ja masentavaa oloa. Jossain vaiheessa aloin tosissaan ihmetellä, miksi vahingoitan tällä tavalla sieluani? Miksi annan pirulle pikkusormen ja tilaisuuden hiipiä vaikuttamaan herkkään mieleeni aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta? Päätin lopettaa väkivaltaisten ohjelmien katsomisen.

Tultuani pari vuotta sitten elävään uskoon, tein pesäeron kaikkeen tällaiseen. Olin suorastaan ahminut yliluonnollista New Age-henkistä kirjallisuutta. Mitä enemmän sitä luin, tunsin joutuvani koko ajan syvemmälle eksytykseen. Mitään selkeitä vastauksia en saanut mihinkään. Yksi kirja väitti yhtä ja toinen toista. Nyt tiedän, että ainoastaan Raamattuun voi luottaa. Se on puhdasta Jumalan Sanaa. Vanha 1933/38 käännös on paljon parempi kuin uusi. Uskovana olen tullut täydellisen tietoiseksi myös siitä, että Raamattu kieltää jyrkästi kaikki henkiyhteydet:

"Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3 Mooses 19:31)

Sodin pitkään tätä ajatusta vastaan ja pyrin hyväksymään erilaiset minulle uskotellut perustelut, kuinka henkimaailma nimenomaan haluaa tänä aikana lähestyä meitä ja ilmaista meille eri tavoin itseään. Ajattelin, että on niin paljon enemmän kuin Raamattu ja pelkkä kristinusko. Imin vaikutteita itämaisista uskonnoista, kuten hindulaisuudesta ja buddhalaisuudesta. Olin valmis uskomaan vaikka mihin kuten sielun vaellukseen, karmaan ja jälleensyntymisoppiin, jopa yksisarvisiin. Olihan esimerkiksi jälleensyntymisopista aika uskottavan tuntuisia todisteitakin, miten joku oli osannut kertoa eläneensä täällä ennenkin. New Agen piiristä löytyi ns. universumi-usko, jonka mukaan on monia totuuksia eikä vain yhtä. Kaikki tämä sai pääni sekaisin. Raamatussa sen sijaan asiat on ilmaistu yksinkertaisen selkeästi. Mitään muuta totuutta ei ole! Ja mikä on loppujen lopuksi lohdullista, minkä Raamattu opettaa; me ihmiset olemme ikuisuusolentoja. Onneksi meidän ei sentään tarvitse syntyä tähän maailmaan enää uudestaan.  

Pimeys ja rajatieto kiehtovat ihmisiä tänä päivänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Ns. henkisyys on valitettavasti korvannut puhtaan hengellisyyden. Viime vuosina esimerkiksi rajatiedon messut ovat vetäneet väkeä mustanaan siinä missä kirkot kumisevat tyhjyyttään. Näin pandemia-aikana näitä tapahtumia ei tietenkään ole, mutta tuo oli tilanne ennen koronapandemiaa. Rajatietoa tulvii kuitenkin joka tuutista internetin ja television kautta. Esimerkiksi Nelonen, Jim ja Liv ovat esittäneet aamun varhaisina tunteina Astral-tv-nimistä ohjelmaa, jossa katsojat voivat soittaa studiossa kulloinkin vuorossa olevalle "näkijälle." Epätoivoiset ihmiset soittelevat näihin kallista puhelinmaksua vastaan. Onneksi tuo ohjelma kuuluu olevan nyt lopetettu.

Monet ihmiset janoavat, että saisivat kokea jotain yliluonnollista, jonka vuoksi he hakeutuvat eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin. Monet menevät maksua vastaan meedioiden puheille. Nuoret pitävät spiritismin pelaamista harmittomana huvina. Tosiasiassa tällä asialla ei ole leikkimistä, sillä siinä ovat vastassa aina henkivallat. Toki henget voivat myös omatoimisesti lähestyä ihmistä. On myös paikkoja, missä on koettu kummittelevan. Mutta tapahtuipa henkivaltojen lähestyminen sitten ihmisen omasta tai henkien toimesta, on siitä tärkeää tehdä loppu! Kyseessä ovat riivaajahenget ja demonit eikä mitkään edesmenneiden vainajien sielut. Henkien ainoa päämäärä on pyrkiä eksyttämään ihmisiä eikä niihin tule olla yhteydessä millään tavalla. Jotkut ihmiset ovat kertoneet kokemuksistaan, kuinka he ovat tunteneet jonkin näkymättömän koskettavan heitä. He ovat saattaneet kokea tämän jopa lohdullisena. Raamattu ei tunne varsinaisesti ns. kummituksia, mutta yliluonnollinen maailma on todellisuutta. Nämä "koskettelijat" voivat siis olla pahoja henkiä, demoneita tai noitia. Pahat henget voivat pyrkiä huijaamaan ihmistä uskomaan valheellisen kuvan Tuonelasta ja kadotuksesta. 

Tiedän ihmisen, jota pahat henget olivat lähestyneet koskettelemalla. Hän oli ensin kokenut sen kiehtovana ja tuntenut olevansa etuoikeutettu päästessään tällä tavalla kosketuksiin tuonpuoleisen kanssa. Hän päätyi harjoittamaan automaattikirjoitusta, jonka kautta nämä henget pystyivät ilmaisemaan itseään hänelle. Ennen pitkään tämä ihminen sai kokea, ettei hän voinut luottaa näihin henkiin pätkääkään. Seurasi pelottavia asioita, jonka seurauksena tämä ihminen oli menettää järkensä. Myös itselläni on kokemuksia henkimaailman yhteydestä, mutta se kaikki loppui kun "vaihdettuani isäntää" eli otin Jeesuksen vastaan. Henkien ainoa päämäärä on yrittää ajaa ihminen syntiin ja tuhota hänet, ettei tämä ehtisi eläessään päästä elävään uskoon Jeesukseen, vaan joutuisi ikuiseksi ajaksi helvettiin.

Raamattu opettaa, että ihminen menee kuoltuaan joko suoraan paratiisiin tai Tuonelan ns. huonommalla osastolle odottamaan ikuista kohtaloaan. Kuoleman jälkeen ei ole enää mahdollista olla näihin maan päällä eläneisiin vainajiin yhteydessä. Moni sureva hakutuu meedion puheille saadakseen yhteyden rakkaaseen vainajaansa kuullakseen mitä hänelle kuuluu. Tai sitten ihminen hakeutuu yhteyksiin meedion kanssa pelkästä mielenkiinnosta ja pahimmassa tapauksessa saastuttaa itsensä. Jumalan valtakunta ei kuitenkaan toimi näin. Yhteydenottoihin vastaavat langenneet enkelit ja eksyttävät riivaajahenget, jotka ainoastaan esittävät näitä rakkaita vainajia. Ne osaavat kertoa pelottavan todentuntuisesti asioita näiden edesmenneiden ihmisten elämästä ja saavat näin ihmisen uskomaan ja pahimmassa tapauksessa tulemaan saastutetuksi. 

Sama koskee nykyään suosittuja enkelikanavointeja. Tunnetuimmista tapauksista esimerkkinä Lorna Byrne. Hänen enkeleillään ei ole kuitenkaan mitään tekemistä Raamatun enkeleiden kanssa. Hänen opetuksensa on New Agea, jonka piirissä ei uskota Jeesukseen niinkuin Raamatussa sanotaan. Tässä yhteydessä Jeesuksesta on tehty vain kuhunkin tilanteeseen sopiva mieluinen versio, joka voi olla guru tai joku muu valaistunut "hyvä tyyppi!" Näissä opeissa Jeesus Kristus niputetaan New Age -profeettaluetteloon esimerkiksi Mooseksen ja Mohammedin rinnalle. Tähän palaan tulevissa kirjoituksissa. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeää palauttaa mieleen seuraava Raamatun paikka: 

"Joka uskoo minuun niinkuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat."(Joh. 7:38)

Jos sinulla on tällaisia kokemuksia tai olet tällä hetkellä tekemisissä joko tietoisesti tai tahtomattasi henkimaailman kanssa, niin ainut keino korjata tilanne, on rukoilla Jumalaa ja lähestyä Jeesusta! Vain tällä tavalla voit vastaanottaa Jeesuksen elämäsi Herraksi, saada syntisi anteeksi, Pyhän Hengen sydämeesi sekä ikuisen elämän Taivaassa. Silloin pahat henget eivät mahda asialle mitään. Jos uskot, että sinua riivaa jokin paha henki, niin voit käskeä sitä häipymään Jeesuksen nimessä. Paha henki ei siis ole kuolleen ihmisen henki, vaikka voikin esittää sellaista. Se voi esittää olevansa hyvä, koska se haluaa voittaa luottamuksesi. 

Pyydä siis rohkeasti Jeesusta elämäsi Herraksi! Tämä on tärkein asia missä tahansa elämäsi vaiheessa. Kiitä Jeesusta siitä, että Hän kuoli puolestasi ja pyydä Häntä sydämeesi. Hän kuulee sinua aina. Jos et ole uskossa, silloin sinulla ei ole valitettavasti valtaa käskeä pahaa henkeä tai demonia poistumaan. Tärkeintä uskossa olemisessa on riemu siitä, että Jeesuksen veri on sinut pelastanut.  

Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Johannes 14:6)

Jos luulet, että esimerkiksi kotonasi kummittelee, niin silloin siellä on avattu jossain vaiheessa ovi pimeydelle, mikä on houkutellut henkivallat paikalle. Henget viihtyvät parhaiten siellä, missä niitä kaivataan, missä käytetään alkoholia, rietastellaan, rellestetään, manataan ja niitä kohtaan osoitetaan kiinnostusta. Joten kun olet yksin kotona, voit toimia esimerkiksi seuraavasti: voit huutaa kovalla äänellä: ”Jeesuksen Kristuksen nimessä HÄIVY!". 

Jeesuksen nimessä tämä henki lähtee varmasti! Jeesuksen Kristuksen nimen avuksi huutaminen on ainoa keino päästä turvaan henkivalloilta. Suosittelen rukousta ja Raamatusta erityisesti evankeliumien tutkimista. Jeesus haluaa auttaa ihmistä muutenkin kuin vain kertaluontoisesti. Jos ihminen pyytää apua, mutta ei vastaanota Jeesusta sydämeensä omana henkilökohtaisena Pelastajanaan, jää myös ovi hengille ja kaikelle väärälle edelleen auki. Siitäkin huolimatta, vaikka Jeesus kerran päästäisikin ihmisen jostain pahasta. Kääntyminen Hänen puoleensa koko sydämellään on siksi äärimmäisen tärkeää. Juuri sitä Jumala ihmiseltä haluaa, sillä ei Hän halua yhdenkään hukkuvan. Vain Jumalan suojassa me saamme olla turvassa iankaikkisesti uudestisyntyneinä. Uskoon tultuamme on tietysti tärkeää pysyä uskossa elämämme loppuun asti.

Tässä alla kaksi vahvaa rukousta, jotka tehoavat tässä tilanteessa:

RUKOUS HENKIVALTOJEN KARKOITTAMISEKSI!

Voit rukoilla vaikka näin:

Olkoon sidottu, murrettu ja menköön syvyyteen kaikki häiritsevät henget juuri nyt Jeesuksen Kristuksen Pyhässä nimessä! Kiitos Isä, että saan yhtyä Jeesuksen kanssa tähän esirukoukseen! Kiitos Jeesus Daavidin Poika rakkaudestasi ja siunaa meitä kaikkia rauhallasi! Aamen!

ISÄ MEIDÄN-rukous on samoin erittäin vahva! Senhän Jeesus meille itsekin opetti!

Voit rukoilla myös toisten ihmisten puolesta, joiden tiedät olevan tekemisissä henkivaltojen kanssa. Voit käyttää aiempaa rukousta seuraavasti rukoillessasi esimerkiksi sukulaistesi tai ystäviesi tai kenen tahansa puolesta: 

Olkoon sidottu, murrettu ja menköön syvyyteen kaikki häiritsevät henget juuri nyt Jeesuksen Kristuksen Pyhässä nimessä! Kiitos Isä, että saan yhtyä Jeesuksen kanssa tähän esirukoukseen tämän ihmisen/ihmisten puolesta! Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät. Vapauta hänet/heidät henkimaailman kahleista. Jääkää Herran Jeesuksen rauhaan. Kiitos Jeesus Daavidin Poika rakkaudestasi ja siunaa meitä kaikkia rauhallasi! Aamen! 

Myös minä rukoilen puolestasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...