lauantai 23. tammikuuta 2021

Hän tulee pilvissä

"Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä." (Matteus 24:36)

 

Niin pitkälle kuin omat muistikuvani riittävät, muistan hyvin tien varsien puhelinpylväisiin ripustetut julisteet, joissa luki ”JEESUS TULEE – OLETKO VALMIS?” Toisissa luki ”TEHKÄÄ SIIS PARANNUS JA USKOKAA EVANKELIUMI.” Minä siis jotenkin sisäistin sen ajatuksen jo silloin ja ajattelin, että on oltava valmis siihen, että Jeesus tulee takaisin maan päälle. Minun kouluaikoinani Jeesuksen toisesta tulemuksesta kerrottiin vielä jopa uskonnon kirjassa. Muistan, kuinka yhdellä uskonnon tunnilla pohdimme yhdessä, miten ihmiset suhtautuisivat, jos Jeesus palaisi maan päälle juuri nyt. Yhdessä muiden kanssa päädyimme toteamukseen, että monet ihmiset varmasti hämmästyisivät ja monien usko vahvistuisi. Tätä myös luokan opettajamme (joka oli muuten oma isäni) piti hyvänä vastauksena. Minulle Jeesuksen paluu maan päälle on ollut siis aina luonteva ja itsestään selvä asia. Mahdetaanko tätä asiaa pohtia uskonnon tunneilla vielä tänään? Epäilen...

Tällä hetkellä elämme vielä armotalousaikakautta; Jeesuksen ensimmäisen ja toisen tulemuksen välistä aikaa, jota olemme eläneet viimeiset 2000 vuotta. Miksi Jeesuksen paluu kestää siis näin kauan? Tähän 2.Pietarin kirje 3: 8-9 sanoo: "Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä". Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.” Jumala haluaa siis antaa ihmiskunnalle mahdollisimman paljon aikaa valita, että ihmiset alkaisivat vielä seurata Häntä. Jeesus haluaa, että mahdollisimman moni ihminen tekisi parannuksen ja palaisi taivaaseen Hänen kanssaan. Tätä voisi kutsua samalla viimeisen kutsun aikakaudeksi. Nimittäin jatkossa ihmiset alkavat varmastikin jakautua selkeämmin Jumalan omiin ja jumalattomiin. Tässä on siis vielä suuri mahdollisuutemme saadessamme valita puolemme.

Nyt jos joskaan tämän aikakauden viimeisinä päivinä olisi hyvä puhua enemmän näistä asioista. Itseäni tämä ylöstempaus (englantilaiselta termiltään "The Rapture") kiinnostaa ajan merkeissä todella paljon. Tuntuu uskomattomalta, että me saamme elää läpi tämän mielenkiintoisen ajan. 

Mutta mitä siis tapahtuu, kun Jeesus tulee takaisin? Siitä olen nyt uskoon tultuani halunnut ottaa perusteellisesti selvää lukemalla Raamattua sekä saamalla asiasta hyvää opetusta. Jeesus ei tule tänne enää mihinkään Betlehemin talliin eikä päätyäkseen ristille, vaan kirkkauden pilvessä. Hän tulee ensin tuuliin ja pilviin ja tempaa ylös kaikki Hänessä kuolleet sekä sinä hetkenä täällä elävät seuraajansa. Tällä tempauksen hetkellä miljoonat Jeesuksen omina kuolleet nousevat siis silmänräpäyksessä haudoistaan ja merestä. Jos me olemme tuolla hetkellä elossa, muutumme heidän kanssaan kuolemattomiksi henkiruumiiksi. Ilman painovoiman rajoja siirrymme silloin Jumalan maailmaan, missä Saatanalla, synnillä, sairaudella, katkeruudella ja kuolemalla ei ole enää mitään valtaa. Ensimmäisen tulemuksen jälkeisen ajan niin Jeesuksessa kuolleet tai sillä hetkellä täältä ylöstemmatut uskovat saavat olla ns. karitsan häissä maan päällä vallitsevan vihan ajan. Noin seitsemän vuoden kuluttua Jeesus palaa jälleen maan päälle kaikkine pyhinensä ja perustaa tuhatvuotisen Rauhan valtakunnan. 

Emme siis tiedä päivää emmekä hetkeä, milloin tämä ylöstempaus tapahtuu, mutta se on raamatullinen totuus. Asiasta on useita mielipiteitä. Toiset uskovat, että Jeesus tulee ja tempaa omansa taivaaseen ennen seitsemän vuoden mittaista ahdistuksen aikaa, jolloin Antikristus nousee valtaan ja ihmiset joutuvat ottamaan ns. pedon merkin eli mikrosirun ranteeseensa voidakseen ostaa tai myydä. Toiset uskovat, että Jeesus tulee ahdistuksen ajan puolivälissä ja toiset taas, että vasta ahdistuksen ajan päätteeksi. Henkilökohtaisesti uskon ensin mainittuun vaihtoehtoon, että Jeesus tulee ennen pahinta seitsemän vuoden ahdistuksen aikaa. Tosin emme tiedä päivää emmekä hetkeä.

Varmaa on joka tapauksessa, että Jeesus tulee! Tästä aiheesta ei juuri puhuta nykyään evankelisluterilaisen kirkon jumalanpalveluksissa. Vapaiden suuntien tilaisuuksissa  Jeesuksen paluusta ja nimenomaan tempauksesta puhuminen on sen sijaan vielä luontevaa. 

Monet elävät epävarmuudessa, pääsevätkö he mukaan tempaukseen. Tänne jääville Jumala osoittaa nimittäin vihansa heitä kohtaan, jotka ovat olleet penseitä tai välinpitämättömiä Hänen kutsulleen ja jatkaneet syntistä elämäntapaansa. 

Ketkä sitten ovat mukana ylöstempauksessa? Ylöstempauksen sanotaan koskevan niitä uudestisyntyneitä, jotka ovat nöyrtyneet ja vastaanottaneet Jeesuksen Kristuksen elämäänsä henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Se koskee heitä, jotka uskovat, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen. Se koskee ihmisiä, joille Jeesus on heidän elämänsä Herra. Haluaisin uskoa, että tempauksessa olisivat mukana sekä hyvät että heikommat Jeesukseen uskovat ja ettei Jumalan Sana erottelisi heitä millään lailla. Tästä on hyvin monia mielipiteitä ja on mahdotonta sanoa, mikä Jumalan tahto tässä asiassa on. Joka tapauksessa tiedämme meidän Jumalamme olevan oikeudenmukainen Jumala ja hän kyllä tunnistaa omansa. Totta kai me uskovina pyrimme elämään mahdollisimman nuhteetonta ja hyvää Jumalan tahdon mukaista elämää. Toiset onnistuvat siinä paremmin kuin toiset. Me pelastumme kuitenkin armosta, ja taivaassa kaikki ovat autuaan ylionnellisia. Kukaan ei pelastu nipin napin, vaan kaikki Jeesuksen verellä pestyt ja uskonsa säilyttäneet ovat täydellisesti vanhurskautettuja eli pelastettuja. Taivaassa on kaikille mielekästä puuhaa, jolla kunnioitetaan Jumalaa.

Aikain merkit Sanassa joka tapauksessa osoittavat tämän kaiken olevan tapahtumassa lähitulevaisuudessa; 

1. Tess. 5:2, ”Sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä.”

Vaikka emme tiedä tempauksen päivää emmekä hetkeä, niin Jumala kehottaa meitä seuraamaan ajan merkkejä, ja lopun ajat ovat selvästi jo meneillään, minkä näkee kaikesta, mitä tässä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu. Olkaamme siis kiitollisia Jumalalle, että Hän on tehnyt meidät tietoisiksi näistä suunnitelmistaan kertomalla niistä ennakkoon. TOTUUS LÖYTYY RAAMATUSTA. Siksi meidän tulee valvoa ja rukoilla. 

Luonnolliselle ihmiselle ajatus ylöstempauksesta kuulostaa tietysti kuin sadulta tai tieteiselokuvalta. Siitä puhuminen ja siihen uskominen  herättää kysymyksen "oletko järjiltäsi?" Mutta miksi ei uskoa Raamattuun ja sen aiempiin tapahtumiin. Kirje Tessalonikalaisille 4:13-18 on yksi paikka, missä tästä tapahtumasta kerrotaan. 

Asiasta löytyy YouTubesta myös hyvä 2-osainen Veli-Pekka Joki-Erkkilän opetus "Neljä asiaa, mitä kristitylle tapahtuu, kun Jeesus palaa takaisin."

Aiheesta on tehty kaksikin eri Hollywood-elokuvaa nimeltä Kadotettu maailma (Left behind). Nämä elokuvat on tehty hyvin hollywoodmaiseen tyyliin, mutta kuvaavat todentuntuisesti tuota tilannetta. Elokuvan viimeisin versio valmistui vuonna 2014 ja sen pääosassa nähtiin Nicolas Cage. Elokuva sai tyrmäävän vastaanoton, koska Hollywood on tunnetusti hyvin raamattuvastainen. Joka tapauksessa etenkin uskosta osattoman olisi hyvä katsoa tämä elokuva. Siinä kuvataan totuudenmukaisesti tilanne, kuinka äkkiarvaamatta ylöstempaus voi tapahtua. Elokuvassa esimerkiksi päähenkilöä esittävän lentäjän uskova vaimo ja kouluikäinen poika katoavat silmänräpäyksessä. Lentäjä itse sekä hänen täysi-ikäinen tyttärensä joutuvat jäämään tänne ihmettelemään mitä tapahtui, koska he olivat uskosta osattomia. Lentäjän vaimo Irene oli uskossa, joten hän pääsi luonnollisesti osaksi tempausta. Lapset ovat vielä viattomia Jumalan silmissä, joten heidän oletetaan olevan automaattisesti mukana tempauksessa. Löydettyään kotinsa sängystä vaimonsa vaatteet ja vihkisormuksen, lentokapteeni ymmärtää nopeasti mitä on tapahtunut ja puhkeaa itkuun. Silloin hän muistaa vaimonsa yrittäneen kertoa tästä hänelle, mutta mies oli vain sulkenut silmänsä ja korvansa. Sen sijaan hän matkasi kohti Lontoota ja aikomuksenaan samalla pettää vaimoaan kauniin lentoemännän kanssa.

Lasten kohtalo on puhututtanut paljon, mitä heille tapahtuu ylöstempauksen yhteydessä. Sitä pohditaan myös tässä videossa:



Näinä aikoina olisi erittäin tärkeää rukoilla, että me olisimme nimenomaan perhekuntina valmiita lähtemään ylöstempauksen koittaessa. Sillä uskosta osattomalle ylöstempaus on täysin järjelle käsittämätön tosiasia, jolle koetetaan löytää vastausta tieteestä ja ties mistä. On ennustettu, että ihmisten katoamista väitetään avarauusolioiden tekemäksi. Jumala siunatkoon siis meidän perheemme ja antakoon läheisille rakkaillemme sellaiset etsikkoajat, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä tänne. 

"Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskän Poika, vaan Isä yksin. Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta; söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva." (Matteus 24:36-39)

Mitään pelättävää tässä tapahtumassa eikä lopun ajoissa ole. Itseäni jo ajatus tästä kaikesta saa sieluni värisemään ja janoamaan Jeesuksen paluuta. Ajatella, miltä tuntuu saada tämän jälkeen uusi kirkkauden ruumis, joka ei koskaan vanhene, väsy eikä sairastu. Saada kohdata vihdoin Jeesus kasvoista kasvoihin sekä kiittää Häntä tuomioistuimensa edessä. Tämä ei ole todellakaan vitsi, vaan asia, joka todella tulee tapahtumaan. Kannattaa siis nyt tässä ajassa ottaa Jeesus vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana ja elämäsi Herrana sekä elää jäljellä olevat päiväsi Jumalaa miellyttävällä tavalla. On tehtävä pesäero tästä maailmasta ja syntisestä elämästä ja otettava vastaan ikuinen elämä Jeesuksen Kristuksen kautta. Ethän rakas ystävä torju Häntä!

Tästä eteenpäin:

1. Rukoile useammin

2. Harjoita ainakin puoli tuntia Raamatun lukemista joka päivä

3. Lopeta rakastamasta rahaa, rikkauksia ja maallisia asioita

4. Elä sen mukaan, että ylöstempaus voi tapahtua huomenna tai pian! 

5. Ole hyvä toisille. 

On joka tapauksessa selvää, että seurakunnan ylöstempaus tulee aiheuttamaan valtavan sekasorron ja kaaoksen niiden ihmisten elämässä, jotka joutuvat jäämään maan päälle. Eräiden arvioiden mukaan samanaikaisesti saattaa tapahtua jotain muuta mullistavaa, esim. maanjäristyksiä, jonka yhteydessä uskovaiset katoavat. Jos ei nytkään, niin etenkään ylöstempauksen jälkeen tämä maailma ei ole todellakaan enää turvallinen. Se tulee olemaan maanpäällinen helvetti heille, ketkä joutuvat jäämään noin seitsemän vuoden mittaiseen vihan aikaan Antikristuksen valtakaudella. Ylöstempauksen jälkeen alla kuvattu tilanne on valitettavan totta uskosta osattomille;             

                                   
                                                Miehen uskova vaimo katoaa kesken aamupalan teon...

Tässä myös Hermes Falcao jr:n hyvä opetus: 
Herätyksen läpimurto - TEMPAUS

Lohduttakaamme siis itseämme ja toisiamme näillä sanoilla;  MARANATA - JEESUS ON TULOSSA



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...