sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Maailmalla kuohuu

Sitten Jeesus sanoi heille: ”Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee suuria maanjäristyksiä ja monin paikoin nälänhätää ja ruttoa. Pelottavia asioita tapahtuu ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä. (Luuk. 21:10-11)

Tämä Raamatun paikka Luukaan evankeliumin 21. luvusta on ollut etenkin kuluneen vuoden aikana paljon mielessäni. Juuri tätä kaikkea tapahtuu tässä maailmassa juuri nyt. Ihmiset eivät ymmärrä tämän kaiken olevan Jumalan puhetta ihmiskunnalle. He jatkavat vain syntistä elämäänsä tekemättä parannusta. Vaikka koronavirusepidemia on sulkenut baarit ja estänyt suuret massatapahtumat, se ei ole suinkaan poistanut ihmisten halua juhlia. Vaikka julkiset paikat ovat nyt kiinni, ihmiset ovat siirtyneet bilettämään yksityisiin tiloihin. Musiikki soi, viini virtaa ja kaikilla on niin mukavaa. Haluttaisiin vain ottaa ilo irti elämästä kuten ennen. Eräs IltaSanomien tekemään kyselyyn vastannut henkilö kertoi osallistuneensa mökkibileisiin peräti 60 ihmisen kanssa. IltaSanomat uutisoi hiljattain maaliskuussa 2020, kuinka Levin luksusmökillä pidettiin päiviä jatkuneet juhlat. Tästä oli seurauksena yhdeksän koronatartuntaa ja kaksitoista altistumista. Jämsän Himos on noussut puolestaan säännöllisin väliajoin uutisiin siitä, että siellä järjestetään ns. parinvaihtobileitä. Ihmiset elävät siis täysin turmeltuneen luontonsa mukaisesti, minkä vuoksi he eivät voi olla Jumalalle mieleen. Toisaalta näin täytyy käydäkin, että kirjoitukset kävisivät toteen. 

On kovin surullista huomata, etteivät ihmiset tunnu oppineen kuluneesta puolestatoista vuodesta yhtään mitään. Nöyrtymisen sijaan he nostattavat kapinahenkeä. Raamatun Ilmestyskirjassa kerrotaan lopun ajoista, joita kohti olemme menossa. Raamatun Sanan mukaan niiden päätteeksi seuraa seitsemän vuoden mittainen valtava ahdistus. Sitä ennen Jeesus hakee täältä omansa pois tuuliin ja pilviin eikä uskovien tarvitse olla mukana ahdistuksen ajassa. Jeesuksen tulemuksesta tarkemmin tässä kirjoituksessa.  

"Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva." [Matteus 24:37-39]

Elämme siis ihan samassa tilanteessa tänä päivänä. Kun lehtien kommenttipalstoja lukee, niin suurin osa ihmisistä luulee rokotteiden olevan pelastus tähän ahdinkoon. Oletetaan, että pääsisi jatkamaan ns. normaalia elämää ja bilettämään. A-Talkin keskustelussakin Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämetkin mainitsi siitä, että kunhan kaikki suomalaiset on rokotettu kesäkuun loppuun mennessä, päästään kesällä Haloo Helsingin keikalle. Tätähän varmasti kaikki odottavat, että elämä palautuisi ennalleen. En kuitenkaan usko, että paluuta entiseen on. Todellisilla Herran seuraajilla voi koittaa hyvin ankarat ajat. Tällä hetkellä rokotteista kuulee niin monenlaista tietoa, että ihmettelen, kuka uskaltautuu esimerkiksi Astra-Zenecan koekaniiniksi. Siteeraan päätteeksi puhuttelevaa kirjoitusta Laukaa-Konnevesi-lehdestä 5.2.2021:

KORONAAN APUA YLHÄÄLTÄ

Maailma odottaa rokotteita kuin kuuta nousevaa. Sitten, kun on saavutettu laumasuoja, kun suurin osa kansasta on saanut rokotteen, elämä palaa entisille raiteilleen, normaaliin. Sitten päästään taas ”bilettämään”, näin joku nuori sanoi katuhaastattelussa.

Itse koen, että rokotteiden viivästyminen on vain Jumalan pitkämielisyyttä, Hänen lempeä puhuttelunsa jatkuu.

Ettekö te vieläkään tajua, että tämän maailman on tehtävä parannus ja palattava elävän Jumalan luo.

Tiedotusvälineet hokevat nimiä Astra-Zeneca, Moderna ja mitä niitä onkaan, mutta on vain yksi nimi, jossa on meidän pelastuksemme, Jeesus. Hänen ”rokotuksensa” on kyllä saanut suuri osa ihmiskuntaa jo ennen pandemiaa, mutta eivät suinkaan kaikki. Sen vaikutus ulottuu myös kuoleman rajan yli, iankaikkiseen elämään. Siksi tieteen kehittämiä apukeinoja odottaessamme kannattaa tulla Taivaan Isän vastaanotolle, pyytää anteeksiantamusta ja turvata ainoaan nimeen, joka pelastaa. Jeesus sovitti kaikki syntimme jo kauan sitten Golgatalla. Hän on ainoa tie taivaaseen, täydelliseen parantumiseen.

Olen rukoillut, ettei yksikään koronaan sairastunut kuolisi ennen kuin on vastaanottanut Jeesus-rokotuksen. Silloin voi turvallisin mielin huokaista viimeisen henkäyksensä, koska rajan takana elämä jatkuu, se jatkuu ilman kipuja ja kyyneleitä. Jälkeen jääneiden omaisten suru on keveämpi, kun he tietävät, että kerran vielä tapaavat poisnukkuneen rakkaansa, jos turvaavat Jeesukseen.

Saattaa kuulostaa kummalliselta, että kiitollisuuteni Jumalan hyvyyteen on vain kasvanut vuoden aikana. Samaa olen aavistanut myös uskovien ystävieni elämässä. Luoja on hellinyt antamalla lämpimän kesän, runsaan sadon ja nyt ihanan vanhanajan talven. En muista näin pitkään ihailleeni lumista maisemaa ja huurteisia puita moneen vuoteen. Ja tämä kaikki on tarjolla jokaiselle. Huomaatko, miten hyvä on Hän, joka säät ja ilmat säätää. Pyydetään Hänen tahtonsa tapahtumista, Hänen valtakuntansa tulemista jokaiseen kotiin Suomenmaassa ja koko maailmassa.

Nyt olisi viimein aika ottaa (pölyttynyt?) Raamattu kirjahyllystä ja tutkia, mitä Sana sanoo näistä päivistä. Kirja on täynnä kertomuksia tavallisista ihmisistä, jotka erehtyvät ja kompastelevat niin kuin mekin, mutta myös katuvat ja palaavat Jumalan tahdon tielle. Siellä kerrotaan myös kuninkaista, jotka tekivät sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä ja seurauksena koko valtakunta kärsi, mutta myös toisista kuninkaista, jotka tekivät sitä, mikä oli hyvää Herran silmissä ja kansa voi hyvin.

Suokoon Taivaan Isä vielä armonsa meille suomalaisille, joita ”maailman onnellisimmaksi kansaksi” on noteerattu ja tehköön meistä todella ”maailman onnellisimpia ihmisiä.” Viime sotien aikaan Jumala näytti, miten Hän puuttuu tapahtumiin, kun kansa presidenttinsä ja tämän puolison kehotuksesta nöyrtyy pyytämään apua ylhäältä. Olemmeko jo niin kaukana Jumalasta, etteivät polvemme taivu rukoukseen?

Runebergin päivänä 5.2.2021

VUOKKO MUURIKAINEN

Ei mikään muu rokote voi meitä pelastaa kuin Jeesuksen veri 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ÄÄNI TAIVAISTA - Whitney Houstonin musiikillinen matka ja tragedia

  Whitney Houston oli yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti äänensä voimasta ja monipuolisuudesta...